Nemogoče naredimo takoj, čudeži trajajo malo dlje! Natisni | Zemljevid strani | Izberi jezik | FTP
Slovensko  

Deutsch  

English  

Skeniranje

Optično zajemanje podatkov

 

Nudimo Vam skeniranje negativov, diasov, laika diasov, načrtov, prosojnic, plakatov, ozalitnih plošč vse do širine 102cm. Ločljivost je odvisna od skenerja, na katerem bomo poskenirali Vaše grafične predloge. Končni sken vam lahko shranimo v različnih formatih (tiff, jpg, eps, pdf,...) in posnamemo na CD, DVD, USB ključ, pošljemo po elektronski pošti oziroma odložimo na naš FTP. Poleg tega Vam nudimo strokovno obdelavo, retuširanje, montažo in čiščenje slabih skenov! 

 

Storitve:  
  • OCR skeniranje, prepoznavanje teksta in sprememba v črkovno obliko (Word)
  • Scan to PDF: s pomočjo avtomatskega podajalca lahko shranimo do 3000 A4 skenov na uro
  • Flatbed skeniranje do A3 velikosti (600dpi) ter A4 do 4800dpi
  • Skeniranje diapozitivov in Leica formatov do 2700 dpi
  • Skeniranje velikih formatov do 130cm in zajemanje do 102cm ter debeline 15mm (načrti, tehnične risbe, fotografije, renderji...) 
  • Sistem Scan to Print omogoča barvno kopiranje tudi večjih formatov do A0! Možna zelo kvalitetna reprodukcija fotografij in načrtov! Predloge so lahko dolge do 5m in široke do 1m. Reprodukcije pozneje lahko plastificiramo, kaširamo in okvirjamo!
 Skeniranje wide format

 

 Razlaga pojmov:

     

400dpi (dots per inch): Ločljivost pomeni število pik na inch. Več dpi ne pomeni, da bo slika  veliko kvalitetnejša glede na manjšo ločljivost  na tiskalniku. Z dpi se zelo poveča velikost datoteke, zato je potrebno skleniti kompromis, koliko dpi zadostuje za kakšno velikost. Vendar je zelo pomembno, da se sliko skenira s čim večjo ločljivosti in šele nato v posebnih programih izvede funkcijo "resample size" na željeno velikost in ločljivost. S tem ohranimo čim več barvnih odtenkov v sliki.

 

30bit: Globina pik, imenovana tudi bitna ločljivost ali globina barve, meri koliko barvnih informacij je dostopnih za vsako piko v sliki. Večja globina pik (več bitov informacij na piko) pomeni več barv in bolj natančne predstava barv v digitalni sliki. Obstajajo 1bit (č/b), 8bit (256), 10bit, 24bit (16 milionov barv), 30bit in 36bit. Po naši oceni več kot 24bit ni potrebno, saj le po nepotrebnem povečujemo datoteko. Pravilo je poskenirati čimbolje ter pozneje paramtere zmanjšati.

 

60lpi (lines per inch): Pomeni število linij na inch (2.54 cm). Časopisi so stiskani z 50-60 lpi, najboljši tisk seže tudi do 250 lpi. Več lpi pomeni manjši raster pri filmih in daje, občutek manjše pike. Vendar je ponavadi več - manj. Pri sitotisku je pomembno, da so lpi zelo majhni, do max. 50 lpi, sicer se raster "umaže" z barvo. Tudi pri offset tisku ne želimo imeti barvno preveč nasičenih slik.

 

MOIRE (moar): To je moteč efekt, ki nastane pri skeniranju tiskanih predlog. Pokaže se v obliki vzdolžnih vijugastih črt, ki se jih nato da delno opdraviti le z mehčanjem, kar ima za posledico manjšo ostrino. Ponavadi se take predloge skenirajo izključno z 300 ali boljše s 600 dpi. Tudi funkcija descreen v Twain oknu je zelo primerna alternativa. Nastavite samo lpi in dobili boste čisto sliko brez moire.

© 2015 Infokart d.o.o., tel: 01 281 14 26, fax: 01 2833 585, email: info@infokart.si
domov | admin