Nemogoče naredimo takoj, čudeži trajajo malo dlje! Natisni | Zemljevid strani | Izberi jezik | FTP
Slovensko  

Deutsch  

English  

Reklamni napisi

Izrezane in rasterske reklame

Za vašo reklamo lahko zelo učinkovito poskrbimo z reklamnimi napisi iz samolepilne folije. To je najobstojnejša varianta za zunanje aplikacije. Napise iz folij lahko tudi kombinirate s sprintanimi rasterskimi slikami ter jih UV plastificiramo za večjo in dolgotrajnejšo obstojnost. (Galerija)

KAM LAHKO LEPIMO:

 • na avto, kombi, čoln, motor, kolo...
 • na aluminij, rostfrei, baker, medenino, krom, pocinkano pločevino...
 • na barvna platna, tende in kamione
 • na pleksi steklo vseh barv in debelin...
 • trde barvne umetne mase (komateks)
 • na svetlobne table raznih oblik in velikosti (da boste tudi ponoči opazni)
 • na magnetno folijo (da odstranite, če vas moti ob vikendih!)
 • na steklo, izložbe znotraj (zrcalno) ali zunaj (normalno)
 • sejemske panoje in ogrodja
PRIPRAVA:

Napis lahko pripravite tudi sami v vektorskih programih, kot so CorelDraw, Illustrator, Freehand... Sicer pa datoteke lahko prinesete v ai, eps ali plt obliki. Pri nas vam lahko konvertiramo rastersko sliko v vektorsko-linijsko obliko in pripravimo za izrez na rezalniku. Rasterske slike dostavite lahko v PDF, EPS ali kombiniranih programih kot so zgoraj našteta.

IZDELAVA NAPISA:

Poseben rezalnik z nožem potuje po samolepilni foliji. Odvisno od kvalitete in debeline folije se lahko nastavi hitrost in pritisk rezanja. Po končanem rezanju sledi čiščenje oziroma odstranjevanje odvečne-nezaželjene folije. Tukaj sta dva načina; odstrani se lahko pozitiv ali negativ folije. Najmanjša črka ali znak, ki se lahko zreže naj ne bi bil manjši od 5mm. Rasterske slike se stiskajo na velikoformatnem tiskalniku z UV in vodoobstojnimi tintami! Tak izris se pozneje plastificira in nalepi na željeno podlago oziroma kombinira z izrezanimi napisi!

SISTEM LEPLJENJA:

Na zrezano in očiščeno folijo nalepimo tako imenovano prenosno folijo (prozorna), ki je namenjena zato, da napis lahko nalepimo v enem kosu. Za lažje lepljenje priporočamo, da očiščeno podlago navlažite z mešanico mlačne vode in malo milnice. Napis namestite na željeno mesto. Nato z ravnim predmetom iztisnete odvečno vodo izpod folije proti robu napisa. Odvisno od količine vode in podlage na katero lepite, pustite prenosno folijo na napisu toliko časa, da se jo pozneje brez težav lahko odlepi. (Podrobnejši opis čiščenja najdete spodaj)

RAZNOVRSTOST FOLIJ:

Glede na uporabo in obstojnost ločimo več različnih folij. Uporabljajo se mat in sijaj folije z obstojnostjo od 4 do 7 let (garancija za določena leta), fluorescentne (samo 2-letna), fleks folije (gumijasta, za platna in avtomobile, kjer se lepi okoli robov), transluscenta (za svetlobne reklame, prepušča svetlobo) in druge specialne folije (imitacija peskanega stekla, bakra, zlata, srebra in prozorne folije) ter magnetne podloge in talne reklamne zaščitne folije.

KVALITETA IN CENA:

Vi se sami odločite. Cena je odvisna od kvalitete folije in velikosti naročila. Pri večjih naročilih; naročila od A do Ž, od oblike do postavitve nudimo zelo ugodne rabate.

Navodila za polepitev


Kako lahko sami namestite nalepke - nekaj nasvetov:

Včasih želijo stranke same namestiti vinilne nalepke. Z upoštevanjem teh nasvetov boste lahko sami kakovostno namestili nalepke. Poglavitno je, da ne hitite. Z vinilnimi nalepkami morate ravnati pazljivo - to ni isto kot male nalepke za odbijače.

Proizvajalci nalepk običajno priporočajo polepitve pri temperaturah od 10°C do 32°C. Optimalna temperatura je običajno med 20°C in 26°C. Če je to možno, namestite nalepke v zaprtem prostoru, kjer je običajno boljši nadzor nad temperaturo, kot tudi nad količino prahu in vetrom. Temperatura površine na katero nanašate nalepko in temperatura okolice imata zelo velik vpliv na sam postopek. Pri višjih temperaturah bo nalepka mehkejša in bolj raztegljiva, lepilo pa se bo bolj prijemalo na podlago. To je lahko ovira, saj lahko nalepko nehote pritrdite na podlago in jo raztegnete pri poskusu pravilne namestitve. Pri nižjih temperaturah bo nalepka bolj toga, lepilo pa se bo slabše prijemalo na podlago. Izogibajte se torej lepljenju pri previsokih ali pri prenizkih temperaturah.

Ti nasveti so uporabni za večino aplikacij - za vozila, označevalne table ali katerokoli drugo piripravljeno površino. Prikazana je primer na avtomobilu, vendar lahko to tehniko uporabite za vse aplikacije.


Kaj potrebujete
 

Ustrezna čistila in krpe
Merilni trak
Oster nož (olfa nož)
Lepilni trak za pritrjevanje
Blazinice za ravnanje

Čiščenje podlage

1. korak
Očistite površino

Površina na katero nanašate nalepko MORA biti čista in nemastna. V kolikor boste nalepko nalepili na umazano površino, se lahko zgodi, da bo nalepka sčasoma odstopila! Priporočamo pazljivost. Običajno površino očistimo z običajnim čistilom, potem pa še rahlo z ustreznim topilom, npr. alkoholom. Pred uporabo topila preverite, ali lahko to topilo uporabljate na površini za nanašanje nalepke.

2. korak
Nameščanje nalepke

Pomembno je da pred samo polepitvijo nalepko natančno namestite, zato si obvezno pomagajte z merilnim trakom in lepilnim trakom za pritrjevanje in fiksiranje nalepke, da nalepko pravilno obrnete in postavite na površino. Ko boste odstranili nosilec nalepke, ne boste imeli več možnosti popravkov, zato je ta korak bistven za dober rezultat.

3. korak:
Odstranite nosilec in nalepite nalepko
Ob enem od robov nalepke namestite lepilni trak, tako da boste ustvarili os. Nalepko privzdignite nad površino in počasi odlepite nosilec, najbolje bo če to delate v majhnih korakih. Odlepite 15-20cm nosilca in s pomočjo blazinice za ravnanje sproti stiskate nalepko na površino in v smeri v kateri lepite, saj boste tako iztisnili zračne mehurčke. Nalepka naj bo vedno napeta, pri večjih nalepkah je dobro imeti dodatno pomoč.

4. korak
Odstranjevanje nosilne folije
Odvisno od načina izvedbe oz. načina lepljenja lahko uporabljate nosilne folije ali pa lepilni trak za lažje nameščanje. Ko nalepko že nalepite, odstranite nosilno folijo ali lepilni trak v nasprotni smeri. Tako boste preprečili neželjeno dvigovanje grafike in pojav novih zračnih mehurčkov. Ko boste odstranili nosilno folijo ali lepilni trak, morate obvezno še enkrat zgladiti nalepko. Tako se bo nalepka dotikala površine na vseh robovih.

5. korak
Zaključek
Ko boste grafiko nalepili in odstranili vse nosilce in lepilni trak, uporabite buciko in prebodite vse morebitne mehurčke. Zrak nežno iztisnite s prsti. Končno očistite nalepko vseh morebitnih ostankov lepila.

 

Običajne težave
Nalepka odstopa od površine
Ali je površina čista? Površina mora biti čista, brez prahu, brez maščob, brez ostankov. Ali je temperatura previsoka ali prenizka? Ali je površina mokra? Ali je površina primerna? Nekatere površine, npr. surov les ali beton niso primerne za polepitve. V kolikor ste prepričani, da vsi pogoji ustrezajo, nalepka pa še vedno odstopa, se posvetujte z dobaviteljem nalepke.

Nalepka se ne prilega pravilno zaobljenim delom karoserije
Za uporabo na neploskih površinah morate uporabljati pravilen tip folije. Poznamo dva glavna tipa folije in sicer „cast“ in „calendered“. Za neploske površine (npr. karoserija) uporabljajte folijo tipa „cast“. Folije tipa „calendered“ so primerne samo za ploske površine.

Kljub trudu je pod nalepko veliko zračnih mehurčkov
Ko je nalepka nalepljena, mehurčkov načeloma ne morete več izstisniti z gobico. Uporabite buciko, preluknjajte mehurček in nežno izstisnite zrak.
Če ste lepili na vodo, obstaja možnost, da nalepko odstranite in polepitev ponovite! Pri lepljenju zunanjih aplikacij pazite pri prebadanju mehurčkov, ker se pri temperaturnih razlikah folije lahko skrčijo!


Namesto da bi se nalepka prijela na prenosno folijo, ostane na nosilcu
Žal je to običajna težava. V primeru, da se nalepka noče odlepiti od nosilca, položite nalepko na plosko površino, uporabite blazinico za ravnanje in dobro stisnite prenosno folijo na nalepko. Potem počasi odstranite nosilec pod kotom 180º, z drugo roko pa pritisnite na nalepko. Čeprav bo to upočasnilo delo, bo delovalo.

Nalepka se je zalepila na nosilec, pri poskusu odstranjevanja se trga
To se lahko zgodi v primeru, da je nosilec moker. Med nameščanjem nalepke poskrbite, da bo nosilec ostal suh. Še posebej je pomembno, da je površina po čiščenju suha.

Nameščanje nalepke s pomočjo vode
Večje nalepke lahko namestimo s pomočjo vode. Vodo poškropimo na površino in na zadnjo stran nalepke (stran z lepilom). Ko je nalepka pravilno nameščena, lahko vodo stisnemo izpod nalepke (podobno kot zračne mehurčke). To metodo uporabljamo za večje nalepke in to samo na ploski površini. Priporočamo Vam, da to metodo prepustite izkušenim lepilcem. Nikoli ne uporabljajte vode, ko nameščate nalepko na neplosko površino (npr. na havbo avtomobila).

Potrebujete pomoč?

Pišite nam.

Car wraping - Oblepitve


Ali veste še za kakšno drugo veliko, barvno in mobilno
reklamno površino za manj kot 2€/dan?

 
Stvari se premikajo...

Oblepitve vozil (car wrapping) predstavljajo najnovejši razvoj in tehnologijo na področju grafičnih tehnik. Oblepitve vozil so se resnično razvile in predstavljajo stalnico v grafični produkciji, ki se stalno razvija in postaja vedno bolj popularna.

Oblepitev vozila ni isto kot običajna polepitev – z oblepitvijo vozilo „oblečete“, tako da celotno vozilo deluje kot oglas, ki bo vedno pritegnil pozornost, kjerkoli se bo vozilo pojavilo. Svojo reklamo lahko zapeljete praktično kamorkoli, ne da bi plačevali dodaten oglasni prostor.


Prednosti oblepitev
Oblepitve vozil imajo mnogo prednosti

 • izjemno ugodno razmerje cena/učinek – več ogledov za manj denarja
 • hitro rastoč trg
 • nova stopnja v obcestnem oglaševanju
 • oglaševanje v perspektivi dnevne migracije ali obcestnega oglaševanja
 • uveljavljena, preizkušena in ugodna rešitev, ki deluje
 • ohranja izvirno barvo vozila in mu s tem ohranja vrednost
 • možna pogosta menjava brez barvanja vozila

 

Investicija v Vaš posel
Za razliko od običajne tehnike polepitve, ki zgolj označi vozilo z napisom podjetja in kontaktnimi podatki, je oblepitev investicija v promocijo Vašega podjetja. Sam koncept deluje precej drugače – kakovostno polepljeno vozilo privlači pozornost in je močno oglaševalsko sredstvo samo po sebi. IN DELUJE!

Postopek
Oblepitev vozila je postopek, ki zahteva čas in natančnost. Bistvenega pomena je kakovost barvanja na vozilu – vozilo mora biti popolnoma čisto, brez madežev in pripravljeno s posebnimi čistilnimi sredstvi pred samo polepitvijo. Naše nalepke so pripravljene in plastificirane (laminirane) že vnaprej. Nalepke nalepimo na avtomobil z uporabo posebnih orodij in postopkov (glejte slike spodaj).

Vehicle Wrapping
Vehicle Wrapping
Vehicle Wrapping
Vehicle Wrapping
Vehicle Wrapping
Vehicle Wrapping


Okvirna ocena stroškov (cena brez ddv-ja)

Čeprav je oblepitev dražja od klasične polepitve (izrez črk), je sam učinek bistveno močnejši, tako da je na koncu metoda izredno učinkovita v smislu strošek/učinek. Sicer je vsaka polepitev unikatna, podrobnosti izvedbe so različne od vozila do vozila, prav tako tudi izzivi in rešitve. V razpredelnici boste našli okvirno oceno stroškov.

Manjši avtomobil

Avtomobil    

Dostavno vozilo

Kombinirano vozilo

Večje kombinirano vozilo

Car Car Van Van Van

Sprednji pokrov
98.00 €

Sprednji pokrov
125.00 €

Sprednji pokrov
125.00

Sprednji pokrov
155.00

Sprednji pokrov
175.00

Stranice
325.00 €

Stranice
450.00 €

Stranice
580.00

Stranice
860.00

Stranice
1250.00

Zadek
200.00 €

Zadek
250.00 €

Zadek
270.00

Zadek
340.00

Zadek
420.00

Stranice in zadek
545.00 €

Stranice in zadek
650.00

Stranice in zadek
700.00

Stranice in zadek
1280.00

Stranice in zadek
1500.00

Oblepitev
cca 1000.00 €

Oblepitev
cca 1200.00

Oblepitev
cca 1300.00

Oblepitev
cca 1750.00

Oblepitev
2180.00


Oblepitve – nekaj uporabnih dejstev glede cen

DEJSTVO – Vaše vozilo je najboljši oglasni prostor, ki Vam je vedno na razpolago. Mnoga podjetja razumejo pravo vrednost uporabe vozil kot promocijskih sredstev. Čeprav je oblepitev kot enkratni strošek večji kot enostavna polepitev, pa je glede na učinek, ki je trajen in izredno opazen, cenejši kot katerikoli oglasni prostor. V mestu s približno 50.000 prebivalci, lahko Vaše vozilo doseže do 8 miljonov ogledov. Če to primerjate s katerokoli drugo metodo oglaševanja, se lahko le malokatera pohvali s tako impresivnimi številkami glede na vložek.

VELIKA, BARVNA in JAVNA oglaševalska površina za manj kot 2€/dan? RES?
DA! Za strošek cca 2000€ + DDV na rok 3 let, ki je običajna življenjska doba oz. doba uporabe vozila, je strošek praktično zanemarljiv glede na eno najbolj izrednih, velikih in barvitih metod oglaševanja, ki Vam je na voljo, razen če se odločite za oglaševanje preko jumbo plakatov. Če ga primerjamo z oglasi v rumenih straneh, spletnim oglaševanjem, časopisi in revijami, radiem ali TV, je ogaševanje z oblepitvijo resnično učinkovito, na voljo med vožnjo ali medtem ko je vozilo parkirano – kjerkoli in kadarkoli.
 
Tisk in izrez nalepk

 

Nasvet glede grafik tipa »Print&Cut« in »Contour Cut«

Priprava na način Print&Cut in/ali CutContour nam omogoča tiskanje grafike, laminacijo oz. zaščito s plastično folijo in obrez. Takšna grafika je izredno trpežna in trajna. Uporablja se lahko na vseh površinah na katere lahko nalepimo nalepko. Očitna prednost je, da ima grafika lahko nepravilno obliko, in ni omejena samo na pravokotnik. Za dosego takšnega učinka je potrebno grafiko skrbno pripraviti.

Print and Cut Vinyls
1. Izvirna slika
Začnemo z izvirno sliko. Le-ta je lahko fotografija, logotip -  karkoli pač potrebujete za tisk in izrez.

 
Print and Cut Vinyls
2. Vektorska linija za izrez
Ustvariti moramo kakovostno vektorsko linijo, kateri rezalnik sledi in naredi izrez. Na voljo je več programov, ki samodejno ustvarijo vektorske linije iz rasterskih predlog (fotografij), vendar ne priporočamo uporabe teh programov, saj so linije pogosto nazobčane in jim rezalnik težko sledi. Najbolje je, da linije narišemo sami, saj s tem zagotovimo najboljši rezultat.
 
Print and Cut Vinyls
3. Končana vektorska linija
Vektorsko linijo boste morali shraniti v identičnih dimenzijah kot je slika, po kateri ste naredili vektorsko linijo.

 
Print and Cut Vinyls
4. Izrez
Ko sliko natisnemo in plastificiramo, lahko nastavimo rezalnik za izrez po vektorski liniji. Sliko lahko potem očistimo kot običajno izrezano nalepko.

 
Print and Cut Vinyls

5. Končna faza
Izrezano sliko nalepimo kot običajno nalepko.

Zahteve:

 

Izvirna natisnjena slika
Visoko-kakovostna JPEG, EPS, Adobe Illustrator, CorelDraw, itd. datoteka
Barvni način: CMYK
Resolucija: 150-300 dpi (odvisno od velikosti in oddaljenosti gledanja)

Vektorska linija za izrez
Format CorelDraw (.cdr), Adobe Illustrator (.ai), lahko tudi PDF
Zaprta linija (sklenjena oblika)
Dimenzije: 1:1 glede na izvirno sliko

Oddaja datotek
Najbolje je, da oddate že pripravljene datoteke (slike + vektorske linije) v formatu CorelDraw (.cdr) ali Adobe Illustrator (.ai).
 

© 2015 Infokart d.o.o., tel: 01 281 14 26, fax: 01 2833 585, email: info@infokart.si
domov | admin